-o                          
            home        
                           
                Crowdfunding
 

De serie 'Het lijden der mensheid' bestaat uit een onafzienbare hoeveelheid paneeltjes van standaardformaat 18x24. Opgezet als een schilderkundig onderzoek naar huidskleur en expressie zwol het project op tot een panopticum van menselijke emoties. De portretten zijn te beschouwen als losse eenheden, maar vormen tezamen een groots en meeslepend, meer dan muurvullend kunstwerk. Nog altijd vormt de serie een levend lichaam, dat regelmatig onderdelen verliest en verwerft.

Een aanzienlijk deel van de collectie is gemaakt voor een expositie in oktober/november 2015, waarbij de gehele benedenruimte van Kunstliefde in Utrecht van vloer tot plafond was gevuld met portretten. Anderhalf jaar lang deed Erik Suidman toen niets anders dan portretjes schilderen, dag in dag uit, waarbij fabrieksmatige quota gehaald dienden te worden. De portretten zijn gemaakt in verschillende technieken (olie, acryl, pastel, aquarel, siberisch krijt, houtskool, potlood), op verschillende dragers (doek, canvasboard, hout, MDF, hardboard, papier, karton), met als gemene deler het standaardformaat van 18x24 cm. De selectie op de site is wegens ruimtegebrek onderverdeeld in 6 subpagina's op basis van de gebruikte techniek. Een impressie van het energieslurpende project valt onderaan deze pagina te aanschouwen..

Om het werk van Erik in een mooi boek te bundelen, zijn we een crowdfundingactie gestart.

Koop nu een of meer schilderijen uit de serie 'Het lijden der mensheid', en je krijgt het boek erbij!

Of koop alleen het boek.

€ 30,00 het boek
€ 150,00 het boek + schilderijtje
€ 275,00 het boek + 2 schilderijtjes
€ 375,00 het boek + 3 schilderijtjes
€ 450,00 het boek + 4 schilderijtjes
vanaf 5 schilderijtjes: € 100 per stuk + 1 boek

Maak hier je keuze en mail die aan info@eriksuidman.nl

Doneren kan natuurlijk ook altijd. NL55 RABO 0121 1154 96 op naam van Erven E.J. Suidman onder vermelding van Donatie.

Alle portretjes zitten in dozen. Heb je je keuze gemaakt? Stuur ons een foto met het omcirkelde portretje en vermeld erbij in welke doos het zit. Of verzin zelf iets handigs om te laten weten welke portretjes je bedoelt.